Artikel til ugeavisen

Fjerritslev Bykor indbyder til ”Barnlig undren” i juletiden!

Fjerritslev Bykor er et alsidigt kor, der gentagne gange har vist, at det mestrer et krævende musikalsk repertoire. Koret har dog måttet sande, at en pause på en hel sæson grundet corona-situationen i Danmark har sat sit præg på stemmerne. Derfor er efteråret gået med at komme i ”stemning”. Det tager sin tid. Årets juleprogram er derfor sammensat af værker, der er velkendte for koret – og som ikke mindst klinger godt.

Når Fjerritslev Bykor afholder julekoncerter 2021, er det bl.a. med en nyere julesang på programmet. ”Barnlig undren” har en fængende rytme og et lige så fængende omkvæd, som publikum ved årets julekoncerter sikkert vil nynne med på.  Når lysene skinner og vi ser på børnenes glade og strålende ansigter, bliver vi mindet om, da vi selv var børn og bliver som børn på ny.

På samme måde er det med Bykorets juleprogram i år. Der vil være glimt tilbage til det kendte, det der vækker minder og sætter tankerne i gang. Vi kan ikke undvære de gamle salmer, der varsler julens komme. Hvem vil undvære at synge ”Vær velkommen, Herrens år” eller ”Dejlig er Jorden”? Nogle vil hellere de nyere julesange, f.eks. ”Nu tændes tusind julelys”.

Og hvad med ”Glade jul”? Den kan vi da slet ikke undvære! Nej, det kan være rigtigt nok – og det har Kaj Pries, korets dirigent, også tænkt på. Den får lige et tvist. I stedet for den kendte udgave på dansk, synger koret ”All on a Silent Night”, hvor ”Glade jul” indgår – på engelsk. Netop engelsksprogede julesange er der mange at tage af. Som det er ved at være tradition, har koret et par julesange med fra John Rutters hånd. Han har en stor plads i korets hjerte. Der er dog også plads til andre, mindre kendte engelske julesange. Melodier og tekster der fænger og bliver hængende i ørerne – også længe efter koncerten.

Derfor: Find din ”barnlige undren” og mød op til en af Fjerritslev Bykors tre julekoncerter i hhv. Haverslev Kirke d. 28. november, Tømmerby Kirke d. 1. december og Kollerup Kirke d. 5. december. Koncerterne begynder 19.30, dog kl. 16.00 i Kollerup.

Vel mødt til at synge juleglæden ind i hjerterne.

På korets vegne
Marianne Mortensen og Betina Kristensen.