Artikel til ugeavisen

Fjerritslev Bykor indbyder til ”Barnlig undren” i juletiden!

Fjerritslev Bykor er et alsidigt kor, der gentagne gange har vist, at det mestrer et krævende musikalsk repertoire. Koret har dog måttet sande, at en pause på en hel sæson grundet corona-situationen i Danmark har sat sit præg på stemmerne. Derfor er efteråret gået med at komme i ”stemning”. Det tager sin tid. Årets juleprogram er derfor sammensat af værker, der er velkendte for koret – og som ikke mindst klinger godt.

Når Fjerritslev Bykor afholder julekoncerter 2021, er det bl.a. med en nyere julesang på programmet. ”Barnlig undren” har en fængende rytme og et lige så fængende omkvæd, som publikum ved årets julekoncerter sikkert vil nynne med på.  Når lysene skinner og vi ser på børnenes glade og strålende ansigter, bliver vi mindet om, da vi selv var børn og bliver som børn på ny.

På samme måde er det med Bykorets juleprogram i år. Der vil være glimt tilbage til det kendte, det der vækker minder og sætter tankerne i gang. Vi kan ikke undvære de gamle salmer, der varsler julens komme. Hvem vil undvære at synge ”Vær velkommen, Herrens år” eller ”Dejlig er Jorden”? Nogle vil hellere de nyere julesange, f.eks. ”Nu tændes tusind julelys”.

Og hvad med ”Glade jul”? Den kan vi da slet ikke undvære! Nej, det kan være rigtigt nok – og det har Kaj Pries, korets dirigent, også tænkt på. Den får lige et tvist. I stedet for den kendte udgave på dansk, synger koret ”All on a Silent Night”, hvor ”Glade jul” indgår – på engelsk. Netop engelsksprogede julesange er der mange at tage af. Som det er ved at være tradition, har koret et par julesange med fra John Rutters hånd. Han har en stor plads i korets hjerte. Der er dog også plads til andre, mindre kendte engelske julesange. Melodier og tekster der fænger og bliver hængende i ørerne – også længe efter koncerten.

Derfor: Find din ”barnlige undren” og mød op til en af Fjerritslev Bykors tre julekoncerter i hhv. Haverslev Kirke d. 28. november, Tømmerby Kirke d. 1. december og Kollerup Kirke d. 5. december. Koncerterne begynder 19.30, dog kl. 16.00 i Kollerup.

Vel mødt til at synge juleglæden ind i hjerterne.

På korets vegne
Marianne Mortensen og Betina Kristensen.

Hilsen fra Kaj

Kære korsangere i Fjerritslev Bykor

Jeg glæder mig usigeligt til at se og høre jer igen. Selvom vi stadig må tage hensyn til Coronaen og afspritte og holde afstand, især når vi synger, så bliver det dejligt at komme i gang igen.

Jeg regner med, at vi skal være ude i aulaen, hvor vi kan lave tilstrækkelig afstand.

Jeg undlader håndtryk og kram, men holder alligevel lige meget af jer. Vi skal selvfølgelig lære nogle nye, spændende og smukke sange og satser, men vi skal også starte forsigtigt op og udvikle de rustne korstemmer stille og roligt, derfor vil jeg også bruge en del kendt materiale, som vi tidligere har sunget.

Korlig hilsen

Kaj

Koropstart 1. september på Fjerritslev skole kl. 19.30

Fjerritslev Bykor byder op til sang efter lang pause.

Så er hverdagen ved se ud som før 11. marts 2020. Danmark lukkede effektivt ned – og det gjorde Fjerritslev Bykor også. Siden efteråret 2020, hvor vi en kort periode havde ansat en anden dirigent, har koret været tavst.

Nu er der lys forude og med udsigt til normalisering af alle forhold – også i forhold til at synge – melder Fjerritslev Bykor sig på banen af udbydere til et travlt efterårs- og vinterprogram for alle danskere.

Vi trænger til at få rørt stemmerne igen. Derfor vil noget tid blive afsat til at finde ud af at synge sammen igen. Det vil dykket ned i den nye højskolesangbog både for at synge gamle kendte sange, men også for at lære nye. Et par af sangene arbejder korets dirigent, Kaj Pries, med at lave flerstemmig sats til.

Desuden skal der arbejdes hen imod julekoncerterne. På nuværende tidspunkt er der aftale om to julekoncerter og en tredje er i støbeskeen. Til de koncerter bliver der skiftet ud i korets sædvanlige repertoire, idet Kaj Pries har fundet to nye satser til koret, hvoraf den ene har tekst af Kaj Munk. Der bliver selvfølgelig også plads til de kendte og elskede julesalmer, som koret ikke vil undvære at synge.

Fjerritslev Bykor har gennem mange år haft et motto. Derfor skal der hermed lyde en opfordring til alle – det være sig nuværende, tidligere og kommende kormedlemmer: Syng dig glad i Fjerritslev Bykor!

Koret mødes første gang onsdag d. 1. september kl. 19.30 på Fjerritslev Skole.

Vel mødt!

Korets generalforsamling 26.05.2021

Vi fik en fin beretning af korets formand Lars Eriksen, hvor der desværre ikke var så meget at berette på grund af coronasituationen. Derefter blev korets reviderede regnskab fremlagt og godkendt. Planlagt koropstart er 1. september for sæson 21/22. Bestyrelsen takker for en god generalforsamling.

Det boblede …

Fjerritslev Bykor holdt lørdag d. 20. maj koncert i Fjerritslev Kirke. Foråret blev fejret på behørig vis. Ved samme lejlighed blev Kaj Pries fejret. Kaj Pries har dirigeret koret i 30 sæsoner – et kunststykke, få kan leve op til. Koret består af ca. 60 medlemmer med base i Fjerritslev og omegn, heraf en større gruppe fra Frøstrup-kanten.
Ved koncerten viste koret sit brede repertoire og dygtighed. Der var danske forårssange, kendte melodier, nyere engelsk kormusik – alt sammen noget, der på bedste vis fremhævede korets brede besætning og dirigentens dygtighed.
Koret havde samme dag besøg af Vibykoret. Sammen sang de to kor to sange: Den smukke ”Morgensang af Elverskud” og Mozarts ”Ave verum corpus”.
Efter koncerten blev der holdt reception for Kaj Pries i Kirkecenteret, hvor publikum blev budt på champagne, hjemmebagt kransekage, hyggeligt samvær og taler. Helle Bak Andreasen, formand for kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, sagde i sin tale bl.a., at koret har stor betydning for lokalområdet og for befolkningen: ”Des mere man er med i fællesskaber, des mere man føler sig nyttig – des højere levealder har man”. I det hele taget komplimenterede HBA det arbejde, Fjerritslev Bykor og Kaj Pries er med til at gøre: ”Den skønneste gave til mennesker er evnen til at glæde”. Hun sluttede sin tale af med at ønske koret til lykke med deres dygtige dirigent: ”Jeg tror ikke, de hænger på træerne – så pas godt på ham!”
Det betegner meget godt den røde tråd, der er i Fjerritslev Bykor, hvis motto er: Syng dig glad! En del af korets medlemmer har – lige som dirigenten – været med i 30 år eller mere.
Om aftenen fejrede koret dirigenten ved en fest, hvor der blev sunget, snakket, grinet og lyttet. Alt i alt en rigtig god afslutning på en begivenhedsrig dag og sæson.
Dirigentens 30 års jubilæum er overstået. Om tre år venter korets 50 års jubilæum – og der arbejdes allerede nu på, at det skal blive en fest, der kan høre og mærkes – om ikke i hele Jammerbugt så i hvert fald i Fjerritslev og omegn.
Koret holder nu velfortjent sommerferie og mødes igen til efteråret.