Avisartikel om julekoncert 11. december 2022

Fjerritslev Bykor opfordrer alle: “Hold håbet op – stjernen viser vej”.

Ovenstående opfordring er titlen på en ny sang, som publikum inviteres til at høre, når Fjerritslev Bykor afholder julekoncerter. I fortsættelsen lyder det: “Hold håbet op – mørket skjuler sig”. Det er en vigtig pointe at have med. Lige så snart der tændes et lys fortrækker mørket og vi bliver alle lettere til mode.

Det samme gør sig gældende, når vi synger sammen i Fjerritslev Bykor: Du kan have haft en rigtig træls dag og har næsten ikke overskud til at tage til kor; men lige så snart vi mødes og synger, viger det trætte og triste for en stund og vi tager hjem med en lettere følelse i krop og sind.

Den oplevelse, vil Fjerritslev Bykor gerne være med til at sprede ud til verden – eller i hvert fald den del, der kommer til julekoncerterne i denne mørke tid. På programmet er både gamle, kendte og elskede julesalmer og nyere sange, der endnu ikke har så stort udbredelse. Der bliver sunget både på dansk, svensk og engelsk. Der er stille andægtige salmer, men også sange, der giver lyst til både at synge og danse.

Mellem sangene vil korets dirigent, Kaj Pries, fortælle om baggrund og historie for tekster og melodier på en måde så publikum bliver underholdt og får ny viden med hjem.

Som altid akkompagneres koret af Ander Krogh på klaver.

Vel mødt til julekoncert med Fjerritslev Bykor søndag d. 11. december kl. 16 i Fjerritslev Kirke.

På korets vegne
Betina Kristensen og Marianne Mortensen.