Mine onsdagsaftener er hellige

Lisbeth Thrane skriver om at synge i Fjerritslev Bykor:

“Mine onsdagsaftener er hellige – altså ikke i ordet oprindelige betydning, men sådan at forstå, at kun sygdom eller andre alvorligheder skal forhindre mig i at møde op onsdag efter onsdag hele vinterhalvåret til korsang af allerbedste slags.

Jeg startede i Fjerritslev Bykor i 2017 efter en del overvejelser i årene forinden, hvor jeg havde et arbejde med forskellige vagter, hvilket besværliggjorde deltagelse. Da jeg endelig blev “arbejdsfri”, skubbede en god veninde til mig, og jeg vovede at møde op. Det er den bedste beslutning, jeg har taget, efter jeg flyttede til egnen i 2001.

Jeg har sunget i kor som helt ung, sunget i et par amatørorkestre, men aldrig har sangen og samværet med mange dejlige mennesker givet mig et udbytte som nu. Min mand ved, han ikke skal arrangere noget med min deltagelse om onsdagen, og han nyder, at humøret er i top, og sangen har svært ved at ebbe ud efter en øveaften.

Man skal ikke forestille sig, at det er en nødvendighed at kunne nå Maria Callas eller Pavarotti til sokkeholderne for at være deltager. Man må da godt have mere end én tone i livet, men det vigtigste er glæden ved sangen og samværet. Bare det at opleve, at stemmen roligt yder bedre efter en god opvarmning – at stemmen kan bruges som instrument – om end i det små.

Jeg er utrolig glad for repertoirevalget med hovedvægt på det mere klassiske og små, gode afstikkere til det rytmiske. Det passer godt til korets sammensætning, synes jeg.

Vi synger, men der er også tid til kaffe/kage-pause med masser af hyggelig snak. Nogle gange vil man nok tro, det er en skoleklasse, man møder, når man hører støjniveauet. Det hører heldigvis også med.

Jeg tror, vi alle elsker vore julekoncerter i omegnens kirker. Stemningen med adventskrans, rigtig mange julestemte mennesker, de gamle salmer og sange, men heldigvis også hvert år med nye, som vor højt respekterede og beundrede dirigent har fundet frem.

Jeg var med på venskabsturen til Göteborg foråret 2018, og det var en ideel måde at lære korets medlemmer på. En flot koncert i Folkets Hus, som fulgte på vor egen tilbagevendende foråskoncert.

Jeg håber at kunne deltage som korist i mange år endnu, hvis ikke stemmen knækker sammen som en gammel operasanger eller bliver en skrigende, vibrerende falset. Håber nogen giver et lille hint inden da.”

Mød op d. 13. september og oplev det samme fællesskab og ikke mindst sangglæde, som Lisbeth beskriver.

Syng dig glad i Fjerritslev Bykor