“Der er noget i luften” og Fjerritslev Bykor ved hvad !

November synger på sidste vers. December åbner døren på klem. Vi har i Jammerbugt endnu ikke set tegn på, at vinteren strenges, som det er sket i andre dele af landet. Et smuk, hvidt tæppe, der dækker jorden, oplever mange som et symbol på den tid, vi går i møde – nemlig julen.

Og julen er det “noget”, der er i luften, som Fjerritslev Bykor gerne vil dele med indbyggerne i Jammerbugt.

Koret glæder sig over at kunne deltage i ikke mindre end 4 julekoncerter: to i Fjerritslev-området, en på Hannæs og en i Himmerland.

Bykorets dirigent, Kaj Pries har sammensat et varieret program, der byder på kendt og ukendt, gammelt og nyt, dansk og engelsk – samt en enkelt på svensk.

Der er kærligt genhør med elskede julesalmer – ingen julekoncert med Fjerritslev Bykor uden “Vær velkommen, Herrens år” og “Dejlig er jorden”.

Der er fornyet genhør med nyere julesange, eks. “Der skinner et lys fra en stjerne” og “Hold håbet op” samt “Stjernen lyser over Betlehem”. Sidstnævnte er ny for bykoret. Sangen er skrevet af Philip Faber, som vi alle husker fra Morgensang på TV i tiden med nedlukninger i forbindelse med Covid-19.

I den engelske del af koncerten synger koret tre satser af John Rutter, der er en engelsk kor-komponist og forfatter, som koret holder meget af. Der er også blevet tid til at indstudere en ny julesang: “Sing We Now of Christmas”, der er en traditionel fransk carol, dog med engelsk tekst.

Velkommen til julekoncerter med Fjerritslev Bykor i egnens – og omegnens – kirker.Søndag d. 3. december i Haverslev
Onsdag d. 6. december i Tømmerby
Torsdag d. 7. december i Løgstør
Onsdag d. 13. december i Kollerup